Du behöver en pastamaskin till detta eftersom degen är väldigt hård och behöver bli väldigt tunn. Köttet gårattförbereda innan gästerna kommer, låt det bara vila i kylen i smördegen
När jag själv har letat igenom olika nyårsmenyförslag på nätet känns det somatt fokus ligger på filé på olika sorters kött till huvudrätt och en och annan pilgrimsmussla bland de mer köttiga förrättsförslagen, så här kommer därför alternativ till det köttiga som blir precis lika gott, om inte godare
En riktig festrätt somgår bra attförbereda (se ruta i sluet av receptet). Lättgjorda tilltugg till välkomstskumpan, som står klara i kylen och bara toppas med rom inför serveringen
En lite svagare välkomstdrink somgår riktigt snabbt att sno ihop är klassikern Kir Royal. En bra idé är att köpa en lammstek som tillagas i ugnen och som sedan kan skäras upp och serveras till många
Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna somgår hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen
Men ännu hellre välja mat som inte kräver så många moment och gärna gårattförbereda i god tid. Det som måste vara pinfärskt får förstås vänta till sista stund, men kanske går det att beställa
Som vi lovade igår kommer det i dag både förslag på varmrätt och efterrätt till nyårsmenyn, båda från Arlas nyårsmenyersom vi fick en förfrågan om att testa
En fantastiskt god fiskrätt som skulle ha platsat på vilken nyårsmenysom helst. Mjäll, fast och skivig ugnsbakad torsk som serverades med färsk hummer, smörpocherad fänkål och squash samt en smörsås smaksatt med färsk dill
Vegetarisk nyårsmeny, flera förslag. Min egna twist var helt enkelt att byta ut Luzettes karl johan och getost mot trattisar och feta, för jag hade chèvre chaud som förrätt
nyårsmeny,. Två superlätta förrätter somgår snabbt att laga. Jag kommer som vanligt köra på klassiska nyårstillbör, det vill säga lax, blinier och kaviar
Röror som passar att serveras som små munsbitar på sked, i glas eller på bröd. Jag har en viss förkärlek till enkla, smakrika röror som aptitretare före en middag