Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
När jag själv har letat igenom olika nyårsmenyförslag på nätet känns det som att fokus ligger på filé på olika sorters kött till huvudrätt och en och annan pilgrimsmussla bland de mer köttiga förrättsförslagen, så här kommer därför alternativ till det köttiga som blir precis lika gott, om inte godare
Förrätt. Stekta pilgrimsmusslor med rotselleripuré och äpple. Så jag är tacksam över att nyårsmenyn redan är spikad och jag har ju några dagar på mig att bli frisk och hinna med allt
Tidigare nyårsmenyer hittar ni här. Nyårsmiddagen 2016 inleddes med triss i tilltugg (smördegsrullar med västerbottenost, ostbollar med pistage och gräslök och rökt vaniljlax på mango - recepten hittar Ni här) innan en mer "regelrätt" förrätt ställdes på bordet. 1 pkt frysta pilgrimsmusslor (200g). 1 pkt frysta pilgrimsmusslor
I år kommer att behålla oxfilén men med vaxbönor och kantarellsås istället, förrätten blir pilgrimsmusslor med tillbehör och en efterrätt kladdkaka a´la LCHF
Till förrätt har vi en härligt Halstrad Pilgrimsmussla med asiatisk touch och till det serveras ett väl tempererat vitt vin, Saint Clair Pioneer Block 3 (3577 på systembolaget) 129
Till förrätt bjuds tartar av pilgrimsmussla samt lättrökt torsklever med rödlöksmarmelad. Årets nyårsafton kommer att firas i Kjörling Kök under relativt lugna former
Nu när julen är över och det är dags för att planera nyårsfirandet och såklart nyårsmenyn, så börjar man tänka på vilken mat som ska serveras och vilken dryck som ska drickas denna härliga dag och natt