Apelsin & rom och kanske grönkålschips som snacksFörrätt. Till förrätt och huvudrätt dricker vi vin från Verona/Valpolicella även om det är vanligare att äta porchetta i södra Italien och man borde kanske dricka ett vin därifrån
Rätt många tänker oxfilé när de funderar på nyårsmat. Själv tvekar jag fortfarande om förrätten. Också klart nyårigt, men jag tror att kräftklorna ska få följa med på förrättstallriken
Någon bidrar med förrätt, en annan med varmrätt, ett tredje hushåll med efterrätt. Inslaget av modernitet har varit något av en utmaning, då nyårsmat samtidigt nästan ”kräver” sina klassiska inslag
Ha en riktigt fin vecka och berätta gärna sen vad det blev för nyårsmat. Är det någon som vill prova mina tips på förrätt och efterrätt är det bara att klicka på länken under bilden så kommer ni till receptet
Denna veckan tipsar jag ju om nyårsmat även här, så klart. De flesta äter nog tre-rätters på Nyårsafton, och det som alltid är svårast att komma på är onekligen förrätten, eller vad säger ni
Nyårsmiddag, festmat, supé, nyårsmat, nyårsbord. Förrätt skall man väl också ha på bordet och i ovan inlägg finns recept på Cajunkokta havskräftor enligt en så kallad “Crawfish boil” vilket innebär att potatis, lök, vitlök och kräftor kokas i en buljong smaksatt med Cajunkryddor
Hursom, nyårsmat ska planeras. Jag har redan bestämt desserten, och förrätten tar gästerna med sig denna gången, så det är bara huvudrätten kvar med andra ord
nyårsmat . Ikväll ska vi äta halstrade pilgrimsmusslor á Tommy Myllymäki till förrätt, stekt oxfilé med bakad potatis till varmrätt och en vaniljpanacotta med äppel och päronkompott till efterrätt