Dessa går att äta antingen som huvudrätt eller som tillbehör till t ex kött. Vi åt den som huvudrätt och åt sallad med italiensk salladskrydda, svartpeppar, olja och vinäger till
Peters morotssoppa med creme cheese Huvudrätt. Skär bort ytliga senor etc på köttet. Vi har turen att år efter år få fira nyår med ett helt gäng underbara människor
En perfekt huvudrätt på nyårsmenyn, efter en pilgrimmsmussla och hummerpasta. Vilt är knappast något som numera är sällsynt på nyårsmenyn, men likväl ett trevligt alternativ till en helstekt oxfilé
Huvudrätten var alltså vår rätt detta nyår. Putsa och bryn köttet runt om i en stekpanna. En sak som retar mig är att jag köpte en färsk mejramsplanta som jag verkligen pysslade med för att hålla liv i till nyårsaftonen, den skulle pynta upp det hela lite
Nu när jul och nyår är över så är det vardag as usual för de flesta av oss. Man kan servera den som förrätt till en tre-rätters middag, men den passar minst lika bra att äta till huvudrätt vilken dag i veckan som helst
Huvudrätt. Salta, peppra och bryn köttet i smör tillsammans med vitlöksklyftor och timjan. Det har trillat in en del förfrågningar på tips för nyår och även julmiddag om man är sugen på något annat än julbord
Festlig fransk rätt med apelsinsås till, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton. Det knepigaste är att inte översteka köttet därför är köttermometer A och O att använda
När jag själv har letat igenom olika nyårsmenyförslag på nätet känns det som att fokus ligger på filé på olika sorters kött till huvudrätt och en och annan pilgrimsmussla bland de mer köttiga förrättsförslagen, så här kommer därför alternativ till det köttiga som blir precis lika gott, om inte godare
Huvudrätt. Stek köttet precis innan det ska serveras och värm samtidigt grönsakerna i lite olivolja med till exempel lite finhackad vitlök och någon god örtkrydda
En kväll mellan jul och nyår gnuggade jag händerna och belägrade mig i köket under några timmar. Beroende på tjockleken på soppan räcker den till olika många portioner men jag räknar med två rejäla portioner soppa som huvudrätt