Nu är krabborna som bäst recept

Nu är krabborna som bäst!

Nunär hummerfisket dragit igång brukar det också bli gott om krabbor eftersom de gärna kryper in i hummertinorna för att kalasa på betet

Sommarens bästa! …och sämsta

Nu skulle ju detta bli ett ”Veckans bästa-inlägg” och inget neggigt och surt inlägg om ”sommaren”. Och nu tycker alla tydligen att det varit fantastiskt väder heeeeela sommaren
Grillade skaldjur

Grillade skaldjur

Jag rensade ur musslorna i rinnande vatten och se nu till att kasta bort alla som inte vill sluta sig, de är döda eller håller på att dö och du blir sjuk om du äter dem
Torsktimbal med lax och kräftor!

Torsktimbal med lax och kräftor!

Den ena pratar hej vilt om dagens klättringar i träd, klätterställningar, eller vad de nu hittat som gick att klättra i
Hummer, ostron, kräftor & nyår

Hummer, ostron, kräftor & nyår

Vet ni ännu inte vad ni skall äta i morgon så kör på världens säkraste kort. Ovan Krabba, som kanske inte är den allra bästa av skaldjuren men bra att ta med som en extra komponent
Grillinspiration!

Grillinspiration!

Nu va det några år sedan jag åt det men förut hörde det till min vardag.  Grillade revben, tjocka som tunna, är en (av många) favoriter
Krabbtoast med ishavsrom

Krabbtoast med ishavsrom

Nuär det dessutom krabbans bästa tid med härligt fullmatade individer. När vi hade middagsevent för ett par veckor sedan så bjöds det på vildsvinsgryta och kolapaj som huvudrätt respektive efterrätt
En nöjd liten kille blir 1 år!

En nöjd liten kille blir 1 år!

Nuär jag så trött, så inlägget om födelsedagstårtorna får vänta tills imorgon. Tillsätt alla ingredienserna till fyllningen utom osten och låt småputtra några minuter

Semester på mitt sätt...

För det suger lite att Agnes&Anders inte ärhärnu. Idag har varit ännu en skön dag. Tur att jag ärhär med min lätt "dampiga" far somär minst lika rastlös som jag
Semester: Fiske, Loppis, god mat & shopping.

Semester: Fiske, Loppis, god mat & shopping.

Har varit både på Väjern, PMU i Uddevalla, snabbis på Tanums Jätteloppis, auktionshuset i Tossene (som ska stänga så dom hade utförsäljning) & den lilla mysiga med härliga damen vid Orrekläpp

Mat och hälsa

Nuär det Halloween som gäller. Tyvärr kommer hon att flytta tillbaka till Sverige med sina två döttrer redan i januari (den tidigare planen var maj)

Passion för mat 2015

Matbloggens västkustkorrespondent var naturligtvis där och delar nu med sig av sina spridda och personliga intryck
Fiskelycka!!

Fiskelycka!!

Samtidigt som vädret ska bli ännu bättre imorgon. Nu tar det verkligen emot att åka på Fredag morgon. Jag är glad för vad som helst som nappar, men extra glad för matfisk som makrill

Upptagen helg.

nuär jag fin om händerna igen. Lite i alla fall, men nu skiner solen igen och vi har ännu en varm, svettig dag framför oss
S.O.S. – brännvinsmat i juni

S.O.S. – brännvinsmat i juni

Svensk skärgårdsmat, det ärnu den ärsombäst. ”Det är inte jobbigt nu. Jag har nyss börjat smälta två sorters sillar, en perfekt färskpotatis, nybakat levain, ost från ett närliggande mikromejeri, ljus svensk lager, smör, dill, rödlök och en väl kyld vodka som intagits som snaps efter att den infuserats med citronzest och svartpeppar