Norsk surkål recept

egen surkål

Än så länge finns det fin norsk kål att få tag på i varenda butik, så det är bara att köpa ett huvud och hacka loss
Julmys hos mormor och morfar

Julmys hos mormor och morfar

Norsksurkål a la’ mormor. I vanlig ordning serverades laxmacka till förrätt följt av en varmrätt med inspiration från Norge (där mormor har sina rötter) i form av skinkstek, kokt potatis, inlagd gurka, äppelmos och till sist den mumsiga surkålen
Sej i aubergine och tomat

Sej i aubergine och tomat

Jag har försökt köpa färsk norsk torskrom men den största fiskaffären hade svårt att få hem för att den exporterades till Kina
Juldagen är här!

Juldagen är här!

Traditionell norsk kaka i kransar. Klockan 18 kom övriga gäster och Åshild som stått i köket hela dagen serverade julmiddag, först champagne och sedan "pinnekött", som är lamm kokt med björkpinnar, mycket speciell norsk rätt som äts med surkål, korv, potatis och små pannbiff

Förbättra din MS sjukdom genom att förändra din kost

Gör egen surkål med Probiform som startkultur och ät det en gång varje dag till maten. En forskning för något år sedan visade på att nästan alla med MS har låga halter av D-vitamin och en norsk studie (artikeln är från norska Dagens Medicin) med förändrad kost visade det sig att, av de 16 patienterna blev 11 markant förbättrade och istället för att de tillsammans skulle haft 32 skov (försämringsepisoder) under två år så hade de endast två stycken

Norsk/Dansk ribbestek med knaprig svål

Servera med kokt mandelpotatis, surkål och en sås gjort på buljongen från revbensspjällen, grädde, kanske lite torr sherry och en redning

Juleribbe

Servera med skyn från köttet, surkål, rödkål och kokta potatis. Beräkna ca 500 g revbensspjäll per person

Bigos

Du kan IKKE bruke norsksurkål - det blir ikke bra. Bigos er en slags gryte eller stuing med blant annet kål, polsk surkål (Kapusta kwaszona), kjøtt/ pølser og krydder