Norsksurkål a la’ mormor. I vanlig ordning serverades laxmacka till förrätt följt av en varmrätt med inspiration från Norge (där mormor har sina rötter) i form av skinkstek, kokt potatis, inlagd gurka, äppelmos och till sist den mumsiga surkålen
Traditionell norsk kaka i kransar. Klockan 18 kom övriga gäster och Åshild som stått i köket hela dagen serverade julmiddag, först champagne och sedan "pinnekött", som är lamm kokt med björkpinnar, mycket speciell norsk rätt som äts med surkål, korv, potatis och små pannbiff
Gör egen surkål med Probiform som startkultur och ät det en gång varje dag till maten. En forskning för något år sedan visade på att nästan alla med MS har låga halter av D-vitamin och en norsk studie (artikeln är från norska Dagens Medicin) med förändrad kost visade det sig att, av de 16 patienterna blev 11 markant förbättrade och istället för att de tillsammans skulle haft 32 skov (försämringsepisoder) under två år så hade de endast två stycken
Du kan IKKE bruke norsksurkål - det blir ikke bra. Bigos er en slags gryte eller stuing med blant annet kål, polsk surkål (Kapusta kwaszona), kjøtt/ pølser og krydder