Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordiskbuffé var född
Det är en användbar köttbit som passar perfekt på sommarbuffén. Igår testlagade jag en riktigt god fläskfilé som jag ska servera på en buffé i nästa vecka
Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Passar utmärkt på buffé nu i sommartid. I lördags firade Thomas Andersson 50 årskalas. Jag blev bokad för att göra en trerätters för släkt och vänner och tog med mig mästerkockskolegan Andreas in i köket
När det handlar om en fest av den här storleken, så är buffén oslagbar. Men jag ville inte göra en enkel buffé med skivade “cold-cuts” och pastasallader, utan jag ville göra något riktigt gott till Linnea, som man också kan göra som hvudrätt på en mindre middag för bara några få personer
Snart är det studenttider och bufféerna står som spön i backen. Jag gjorde en studentskiva för min väninnas dotter, Linnea, förra året och serverade bl a en liten stark soppa med minimozzarella
Buffé. Glömde handla det igår, när jag handlade till buffén. ) 70 personer Buffé. Kl 8. 00 – Modemet hade pajat i går, så jag förbereder mig på en timme i telefonen med en support på Bredbandsbolaget…
honungsmelon på rukkola bädd och nordisk pesto. Buffé Meny. Jean Sibelius. Genom Musiken och maten. Ett gastronomiskt porträtt över Finlands största kompositör i anledning av hans 150 års jubileum