I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Till frukost i morse blev det som vanligt lite halvpanik när det inte fanns så mycket hemma, men lyckades skramla ihop tillräckligt för att göra scones
Det här är det andra receptet jag lägger upp där jag använt mig av min egen naturligtglutenfria mjölmix som består av endast näringsrika fullkornsmjöler och extra fibrer
Glutenfria Lussebullar (Naturligtglutenfria) RECEPT CHOCOLATE CHIP COOKIES. GlutenfriaScones. Idag tänkte jag bjuda dig på receptet på mina glutenfria chocolate chip cookies
*Xantangummi – är ett naturligt framställt förtjockningsmedel och har precis som gluten ”klistriga” egenskaper vilket får ingredienserna i den glutenfria bakningen att hålla ihop
Läs mer om min egen naturligtglutenfria mjölmix (utan vetestärkelse eller annan ren stärkelse) som du blandar själv av bara tre ingredienser och testa även det här receptet på glutenfria fullkornsfrallor
De här cupcakesen är baserade på quinoa och rismjöl och är naturligtglutenfria. Rismjöl finns i de flesta matbutiker av märket Risenta och det som blir över från muffinsen kan användas till scones (blir superfrasigt och gott), pannkakor eller japansk mat
Här kommer receptet på de naturligtglutenfria (använd glutenfri havre om du är väldigt känslig) och veganska scones jag bakade till vårt afternoon tea förra helgen
Helt naturligt tror jag. Det fick bli glutenfriamandelchiascones med bärchiasylt samt kanelsmör. För att återgå till hur vi i praktiken fick scones med sylt på vår måndagsfika så kan det förklaras enkelt med suget i all enkelhet samt nyfikenheten på att blanda ihop en chiasylt att ha både till scones och till frukosten
Glutenfriascones. Någon knapp mil därefter stod vi i mitt kök och pressade färsk juice genom råsaftcentrifugen, mixade en supersmoothie och bakade hälsosamma scones