Yoghurt naturell, ev hälften-hälften med tex turkisk youghurt. Då min mamma inte är direkt förtjust i sötsaker, tårtor och liknande, så valde jag att bjuda på en helt sockerfri improvisationsdessert, bestående av rostade frukt- och nötkex, en tranbärssorbet, och en syrlig yoghurtglass med citron - gott blev det, kan jag lova
Då gjorde jag en jättelättgjord yoghurtglass, baserad på skyr och jordgubbar. Skyr innehåller mycket protein, så proteinhalten är ganska så hög i denna yoghurtglass
Frys glassen i en glassmaskin (kör inte för länge då den då kan bli frostig). 2 dl yoghurt (naturell). Lägg vaniljstången i en djup tallrik och skär en längstgående skåra
Yoghurtglassen 4 dl naturell yoghurt 2 tsk vanillinsocker 3 msk florsocker 2 bananer 1 pressad apelsin 1 pkt Hallon och Blåbär, 200 g Blanda bananerna med apelsinsaften i en mixer eller matberedare. Frys glassblandningen i en form i frysen, 3-4 timmar eller i en glassmaskin, 20-30 minuter. 4 dl naturell yoghurt
Kör i glassmaskin eller ställ den i frysen och rör om då och då tills glassen känns smidig och fast. 300 g naturell yoghurt 3 %. 300 g naturell yoghurt 3 %