Min sambo fiskar ju egen hummer och hummer ska givetvis så långt det går ätas färsk och naturell tycker jag men när dom kommer ifrån frysen så är det ok att göra annat med den som tex gratinera
Ovan ett blandat fat med hummer, havskräftor, ostron, räkor och krabba. Gratinerad hummer, 4 pers. Ostron äter man oftast naturella med lite citron, eller om man vill så kan man gratinera dem några minuter i ca 220°C
Strengt tatt har jeg skrevet om hummerkraft tidligere. Jeg laget hummerkraft igjen for noen uker siden, og da uten andre smakstilsetninger enn noen få dillblomster - og når sant skal sies ble de tilsatt mest for utseendes skyld
Skär ett snitt över hummerns svans, lägg på en klick margarin, grilla på grillen. 1 näve naturella hackade mandlar. 4 st hummerskjärtar. 1 näve naturella hackade mandlar
Den kan fint serveres naturell, men også med en liten klatt hjemmelaget majones om man ønsker det. En tradisjon som vi sammen har skapt - og som verdsettes høyt av hele storfamilien - er hummer til forrett på julaften
Krossa klorna lätt med en nötknäppare eller baksidan av knivskaftet och plocka ur hummerköttet. Blanda ner hummerköttet och smaka av med salt, peppar, citronsaft och tabasco/chilisås/cayennepeppar
Kamchatkakrabbe er et godt utgangspunkt i flere typer retter - som fiskesuppe, risotto eller annet - men det er veldig godt å spise krabben naturell med godt brød og hjemmelagede majoneser også
Naturella ostron). Hummerragu i stark sås). Men nu sitter samtliga gäster vid bordet och har just förtärt Huîtres au naturel (naturella ostron som tillsammans med en fjärdedels citron på den här middagen serverades upplagda på tallrikar med servett inunder)