Mixa bananerna ihop med kokosmjölken och vaniljpulvret. Gluten, mjölk och sockerfritt. Däremot vill jag som vanligt undvika skadliga mängder socker och mejeriprodukter, så idag gjorde jag glass på bananer
Så behändigt att förbereda kvällen innan med havregryn, frukt och bär, ställa in i kylen och så på morgonen har du den godaste frukosten du kan tänka dig
Jag mortlar därför alltid chiafrön lätt innan jag blandar ner dem. Overnight oats är inte bara raw food när den är som bäst, den är även mjölkfri och vegansk
Receptet är i alla fall busenkelt, det går att variera också såklart, ibland gör vi lite "lyxigare" pannkakor, och mixar i banan och kokosmjölk i smeten, då blir det verkligen supersaftiga och goda
Idag startade jag upp morgonen med en härlig lyxig chocolate bowl, i form av choklad-banan-glass (eller smoothie hehe för den smälte lite under tiden jag fotade) med massa goda garneringar
Den här läskande glassvarianten som kallas Nicecream eller Nana Ice Cream är baserad på frusen banan och de bär eller smaker man väljer att mixa i så det går knappt att kalla det här ett recept utan mer ett förslag på smakkombinationer
Vi har gjort en Balti med kyckling och blomkål, en dall och nan bröd. Häll på mjölken, lite i taget, samtidigt som du bearbetar degen tills den mjuk och smidig
Tillsätt ägg, mjölk och matlagningsyoghurt. (klicka på bilden, för en större bild)6 dl vetemjöl1 msk bakpulver1 tsk salt1 ägg1 dl mjölk1 dl matlagningsyoghurt1 msk olivolja- Sätt ugnen på 250°. 1 dl mjölk
Blanda mjölk, jäst och yoghurt. Obs om pannan är för het blir bröden brända. 1 dl kall mjölk. Blanda båda mjölsorterna med saltet och tillsätt lite i taget, börja med den mindre mängden, tills du har en jämn deg, degen ska inte arbetas