Krydda köttet och bryn det runt om i smör i en stekpanna tills den får fin färg. Det är första gången vi använder nötytterfilé och jag måste säga att det var ett otroligt mört och gott kött
Mortla ihop krydda och salt och gnid in köttet runtom. Jag hade egentligen tänkt göra en vanlig rödvinssås till den ugnsbakade nötytterfilén, men eftersom det stod en flaska med lite glögg kvar efter julens utsvävningar så bestämde jag mig för att sätta sprätt på såsen med den
Krydda på med salt och peppar undertiden. Jag tänker slänga in två stycken rätter i kvällens inlägg, dels dagens middag och även Söndagens middag som vi fortfarande inte skrivit om
Matsvinnet är enormt stort och det känns tragiskt att en del kastar mat när andra svälter, men jag tycker faktiskt att jag kastar mycket mindre mat sedan jag gick över till LCHF-kosten
Broccoli och knappt tinade, frysta lingon är gott till nötytterfilén. Viltkryddan som jag använder ger extra sting och smak till köttet, och såsen med viltfond och lingonpulver förstärker ytterligare det vilda