Bryn steken runt om i en gryta med olja. Marinera köttet i vinet om du vill. Blanda ihop vinäger, vatten, socker, salt och persilja, rör runt tills sockret löst upp sig
Häll i blandningen i grytan. Koka upp kalvfond och vitt vin. Sätt i en köttermometer i nötsteken. Låt koka ihop och smaka av med vinäger, salt och peppar
Madde vi var hem till oss på middag i lördags och jag kokade en Boeuf bourguignon i min superfina gryta som jag fick av Le Creuset, medans den puttrade på spisen så åt vi lite ost & kex så länge
Idag står det ett långkok på spisen i form av Burgundisk köttgryta, en klar favorit här hemma. Dela löken och lägg i den tillsammans med tomatpuren, vinet, köttbuljongen, vattnet och persiljan
Använd gärna vanligt vin istället för matlagningsvin, det ger en betydligt bättre smak. Detta är min variant på Burgundisk gryta eller Boeuf Bourguignon
rostbiff eller fransyska. Sila skyn i en gryta och spara tomaterna. Blanda de två senapssorterna med vinäger i en skål och vispa ner oljan i en fin stråla