Nötstek av fransyska skivor recept

Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

En helt vanlig stek av antingen nöt eller gris blir sååå mycket godare, mörare och saftigare om det får tillagas ytterligare förbi alla normer och temperaturer
Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

Ta upp steken, låt vila några min och skär den sen i skivor. Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Ta upp köttet, torka av det och sila marinaden. Skär upp steken i tunna skivor och servera med såsen. Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Lägg i kylen 1 dag och skiva sen köttet i lövtunna skivor, gärna med skärmaskin. 1 kg fransyska (eller annan nötstek)
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Häll av spadet från syltlöken. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Börja med potatis och avsluta med potatis. Banka ut köttskivorna något. Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör
Porterstek

Porterstek

Skär fina skivorav steken och värm dem i skyn. Red av den med vetemjöl och töm sedan i grädde. Tag upp skivorna lägg upp och håll varmt under folie
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Späd med grädde och smaka av med gelé, salt och pepppar
Ing-maris stek i stekgryta

Ing-maris stek i stekgryta

Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Skär upp köttet i tunna skivor, servera till potatis, sås ev gele och grönsaker
Saftig grytstek

Saftig grytstek

Skumma av allt synligt fett från stekskyn. Skär köttet i skivor och lägg upp på ett serveringsfat. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,
Slottsstek

Slottsstek

Lägg lök och morötter vid sidan av steken. Skär gurkan med osthyvel i skivor. Red av såsen om du vill ha den lite tjockare