Strimla lövbiffen. Skala och tärna moroten. Skala och skiva löken. Dela vattenkastanjerna i halvor. Bryn köttet i margarin på panna (Bryn i två omgångar eller på två stekjärn samtidigt)
Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Bryn tärningarna i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta och skölj ur stekpannan med lite vatten
Nötköttsgryta med pressad potatis. Måndag. 7 November 2016 /. 22. 03 /. /. Permalink /. 0. Hej, ännu en bra dag. Började morgonen med frukost och sen kom grannen Bella upp och lekte med Elton så att jag kunde köra Hugo till skolan, brr vad kallt och halt det var idag
Nötköttsgryta med rotfrukter och rödvin 6 portioner1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev5 lökar, 2 finhackade och 3 grovhackade5 vitlöksklyftor, tunt skivade5 morötter, skalade och skurna i tjocka skivor3 palsternackor, skalade och skurna i tjocka skivor1 rejäl klyfta rotselleri, skuren i tärningar på med sidan ca 1,5 cm2 selleristjälkar, tunt skurna1 röd paprika, fint tärnad1 paket bacon, finstrimlat2 färska tomater1 burk krossade tomater, gärna Mutti3 msk tomatpuré 1 burk stora vita bönor 3 dl rödvin5-8 dl vatten2-3 msk oxfond med rödvinsmak (den mindre mängden om mindre mängd vatten)3 lagerblad1,5 msk paprikapulver1 krm chiliflakes0,5 tsk torkad oregano 2 persiljekvistar, bladen hackade och stjälkarna helasalt, rikligt med grovmalen svartpepparsmör eller olja för stekningPutsa köttet från senor och fett och skär i små tärningar med sidan drygt 1 cm. Nötköttsgryta med rotfrukter och rödvin 6 portioner
Mustig nötköttsgryta1 gul lökca 1 kg grytbitar av nötkött2 köttbuljongtärningar5 dl blandat vatten och/eller vin, jag tog matlagningsrödvinTorkade trattkantareller, går säkert lika bra med färska eller kantareller på burk
Recept. Katarina Ivarsson. tis, 2013-09-17 08. 37. 80min. (0). bryn köttet i stekpannatillsätt lökenstek till fin färglägg över i en grytatillsätt vatten + kryddor+morot+svampskölj ut stekpannahäll i grytanlåt koka till köttet blir mörttillsätt ev mer vattengör redning av vetemjöl+vattenred av +tillsätt gräddenlåt koka 5-10 minsmaka av
Bryn nötköttet i margarinet i en gryta. Salta och peppra. Häll ilöken och låt det fräsa en stund. Strimla under tiden vitkålen, meninte för fint, det är godast om det är lite grövre bitar
Till kvällsmat blev det en mustig nötköttsgryta med salami och svamp med smak av ädelost. Fördelen med att hösten officiellt är här är att det är tid för långkok och "ordentlig" mat igen