Nötbog gryta recept

Långlagad nötbog, med många smaker

Långlagad nötbog, med många smaker

Lägg samtliga övriga ingredienser i boten av grytan, och blanda dem. Själva nötbogen är i sig en oerhört tacksam styckningsdetalj
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Improviserad chili på nötbog

Improviserad chili på nötbog

Tanken var att vi skulle få en gryta på bordet, trots att jag inte varit det minsta förutseende. När jag nu kände en plötsligt lust till förändring, föll valet helt naturligt på nötbog
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Nötkött kokt i öl i lergryta. Lägg de skalade och tärnade rotsakerna, ingefäran samt lök och vitlök i grytan
PULLED PORK (BEEF)

PULLED PORK (BEEF)

Däremot valde jag tillslut inte pork utan beef, nötbog för att vara mer exakt. På morgonen masseras kryddblandningen in i köttet, och det läggs i form eller i en stor gryta med lock
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Koka upp porter, saft och buljongtärningar i en gryta. Servera grytan med kokt ris eller potatis och sallad
Chili con carne med hembakat Tortillabröd

Chili con carne med hembakat Tortillabröd

Flytta över i en gryta och slå på vatten, låt koka upp och skumma ev. 800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm. Bryn lök och vitlök i en stekpanna och slå över i grytan med köttet, låt puttra i 30 min. 800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm 2 st strimlade gula lökar
Portergryta

Portergryta

En mustig och värmande portergryta passar perfekt till middag när det är kallt och mörkt ute. Till grytan serverades ugnsrostade rotfrukter
Pulled beef

Pulled beef

fransyska, högrev, nötbog. Lägg lök och vitlök i en ungsäker gryta eller form med lock. Gnid in blandningen i köttet och lägg köttet i grytan
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
”Höstgrytan” eller mustig högrevsgryta

”Höstgrytan” eller mustig högrevsgryta

Tror att det var minst två år sedan jag lagade denna gryta. Skär vitlöken i skivor och löken i båtar, lägg ner i grytan tillsammans med allt utom herbamare, morötter och cream fraiche
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
Pulled beef burger

Pulled beef burger

Vi valde nötbog den här gången, ordentligt kryddad. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta, häll i vattnet och lägg på locket
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

Fräs köttet runt om, lite i taget, lägg över köttet i en gryta, ta även med benet. Peppra och salta på köttet i grytan och vänd runt, tillsätt alla torra kryddor och vänd runt
Pulled Biff

Pulled Biff

Lägg köttet i en gjärngryta eller lergryta som jag använder. Blanda allt i grytan och servera i pitabröd eller med ris, mathavre,

Pulled beef

Jag använde mig av nötbog, men högrev eller fransyska går minst lika bra. Nötköttet blir dock lite torrare än fläskköttet, men det gör absolut ingenting då man har så mycket vätska i grytan att blanda köttet med