Men det är även gott med grytbitar av nöt eller fläsk. Den brukar göras med nöt, fläsk, kyckling eller helt vegetarisk och alla gör den på olika sätt beroende vilken del man kommer i från och traditioner som man har fått hemifrån
Bryn i lite olja tillsammans med hackad lök, vitlök och röd currypasta. 500 g grytbitar av nöt. 1 gullök. 1 grön paprika. 4 vitlöksklyftor. 20 minuter innan curry är färdigt läg i paprika i bitar samt de avrunna kikärtor och hackad koriander. 500 g grytbitar av nöt. 1 gullök. 1 grön paprika. 4 vitlöksklyftor
Det går minst lika bra att använda högrev eller andra grytbitar av valfri nöt. Tillsätt lök, morot, palsternacka, potatis, paprika, vitlök, chili, kryddor, tomatpuré och stek ytterligare någon minut, tillsätt surkål och salt
Lägg ner skivad lök och paprika. paprikakrydda. Tillsätt tomatpuré och paprikakrydda. paprikakrydda. ca 800 g grytbitar av nöt. 2 st gula lökar. ca 800 g grytbitar av nöt. 2 st gula lökar
Denna gång fick den långsamt koka grytbitar av nöt till en mustig kalopsgryta. Lägg i vilka grönsaker du själv vill i denna gryta, själv har jag bara haft i morötter och lök, men måste säga att jag saknade lite röd och god paprika…eller varför inte lite gröna ärter
Skölj sparrisen, paprikorna, championerna och skala löken. Dela på paprikorna och lök i lagom stora bitar, om championerna är stora så delar du dom också