Nässelsoppa. 14 vaktelägg (eller 2 hönsägg). 1Nässelsoppa4 dl grönsaksbuljong 5 dl grädde 1 dl torrt vitt vin 2 schalottenlökar 1 l späda vårnässlor, löst packade (eller 2 dl frysta) salt och peppar. 1Garnering4 vaktelägg (eller 2 hönsägg) gräslökGrönsaksbuljong. Koka vakteläggen i 3-4 minuter till dem är hårdkokta, och skölj i kallt vatten, skala och halvera
Här bjuder vi på vår version av nässelsoppa där vi serverar delikata vaktelägg till. Väljer du också att ha vaktelägg till din soppa så är ett hett tips är att efter kokning ge äggen ett 5 min långt bad i 2 delar vatten + 1 del 24% ättika och lite salt
Några dagar tidigare hade jag fått färska vaktelägg av min far, som föder upp vaktlar. Det är flera år sedan jag lagade nässelsoppa och jag tror att jag bara lagat det en gång innan
Vi lade ursprunglig kurs mot några gåsleversnittar med nykokt tomatmarmelad, gippade av mot en nässelsoppa med vaktelägg, vände upp bredsidan mot en plankgrillad lax innan vi kantrade mot några nyrullade chokladtryfflar och kaffe