Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Är det någon gång det smått uttjatade ordet "mustig" passar in, så är det på en sån här gryta. Ett ur högen är en gulasch packad med smaker som du med fördel serverar med gräddfil och ett gott bröd (gärna rostat eller grillat med både smör och ost som får smälta lite
Den syrliga fraichen smakar jättegott ihop med smakerna i den mustigagulaschen. Den här gulaschen behöver minst en timme men två timmar blir ännu bättre
En härlig mustiggulasch med potatis i. Det går givetvis att utesluta potatisen och i stället servera kokt ris till, men med potatis i gulaschen blir det en komplett maträtt
Jag gillar mustiga grytor och soppor och denna vegetariska gulasch passade mig perfekt. Och jag minns det som att det tog sådan tid att göra den, dels för att det var köttgryta med fina bitar som behövde puttra ett antal timmar för att bli möra och dels för att jag smakade av och smakade av tills det blev den där perfekta mustiga grytan
Skär löken i grova bitar och hacka vitlöken. Bryn löken sakta i en stekgryta utan att den tar färg. Tillsätt paprikapulver, kummin, tomatpuré och lagerblad
Gulasch är en mustig och god gryta som kommer från Ungern, med mycket smak av paprika. Speciellt gott till gulasch, men även bara smörstekta eller till gräddstuvad spenat eller med riven ost på