FiskgrytanDelafänkålen på mitten och skär i tunna skivor. Stek fänkålen i smör i en stor gryta tillsammans medsaffran, vitlök, vitt vin, timjan och salt tills mjuk
Jag har länge gått och varit sugen på en mustigfiskgryta. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mjölk, buljongtärningar, saffran, vin, honung, citronsaft och grädde
Denna mustigafiskgryta kanske inte var så vårig men väldigt god. Fräs morot, selleri, fänkåloch lök i olivolja i en stor kastrull i några minuter utan att de får färg
För att kompensera för det har jag dels använt mig av både kombu och nori – dvs två sorters alger i buljongen för att få till en schysst havssmak, och sedan använt mig av en kombination av olika grönsaker och proteinkällor för att få till den där varierande konsistensen som en fiskgrytamed både torsk, lax, musslor och räkor har
Servera grytan med salsa verde, brytbröd och ev kokt potatis. Finhacka basilika, persilja, sardeller och vitlöksklyftor i en mixer eller liten matberedare
gör du såsen själv så blir den riktigt koncentrerad ochmustig. Två goda vänner tittade över i lördags så det blev en fiskgrytaoch en dessert med par i äpplen
Skär fänkålen i tunna skivor. Strö över räkor och dill och toppa medsaffransaioli. Tillsätt oregano, timjan, tomaterna med sitt spad och buljongtärningen
Servera grytan med salsa verde, brytbröd och ev kokt potatis. Finhacka basilika, persilja, sardeller och vitlöksklyftor i en mixer eller liten matberedare