Musslor vitt vin tomat vitlök recept

Musslor med tomat och vitlök

Musslor med tomat och vitlök

Häll på vinet och låt koka ner till ungefär hälften. musslorna kokar tärnar du tomaterna. Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken
Musslor i skummig vitvinssås, fetaost, ramslök, tomat och citron

Musslor i skummig vitvinssås, fetaost, ramslök, tomat och citron

1 klyfta vitlök, skalad och finhackad. 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade. 3 dl vittvin (torrt). 1 sats blåmusslor (se recept ovan). 4 kvisttomater, urkärnade och tärnade. 2 klyfta vitlök, finhackade och rostade gyllene i olivolja. Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vittvin (torrt). Musslorna 1 dl sås (se recept ovan) 1 sats blåmusslor (se recept ovan). Garnering0,5 dl ramslök, strimlad 0,5 dl färsk persilja, strimlad 4 kvisttomater, urkärnade och tärnade 50 g fetaost, smulad 2 klyfta vitlök, finhackade och rostade gyllene i olivolja
Blåmusslor med vitlök, tomat och paprika

Blåmusslor med vitlök, tomat och paprika

Häll på vin, lägg på locket och skaka några gånger. Lägg i musslor och örter och rör runt. Låt svalna något och blanda i persilja och smaka av med salt, peppar och vinäger
Pasta vongole med vitt vin

Pasta vongole med vitt vin

Skölj sedan musslorna noga i kallt rinnande vatten, knacka dem mot diskbänken och kolla att de stänger sig
Kokta musslor

Kokta musslor

tomat. Lite pill var det allt men sen doftade det ljuvligt när vi gjorde ”röran” de skulle koka i, vitlök, persilja osv
Musslor buzara

Musslor buzara

2 kg blåmusslor, med skal 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 1 röd chilifrukt (eller ca 1,5 tsk sambal oelek, efter starkhetsgrad man önskar) 2 dl vittvin 500 g krossade tomater 1 msk cognac 3 msk rödvinsvinäger 1 dl persilja (varav 1/4 del sparas till garnering) 0,5 dl olivolja salt svartpeppar
Musslor med sting

Musslor med sting

Tillsätt krossad tomat, vittvin, buljong, vatten samt hälften av den hackade koriandern. Jag ville ha en variant i dag med mycket mer ”sting” ’än det vanliga receptet med grädde och vin
Musslor à la Modena

Musslor à la Modena

Halv flaska vittvin. Tomaterna. Vitlök. Blåmusslor. Placera en bit tomat på varje portion och toppa med yuzuskummet och ett litet basilikablad