Häll på vinet och låt koka ner till ungefär hälften. musslorna kokar tärnar du tomaterna. Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken
Häll på vin, lägg på locket och skaka några gånger. Lägg i musslor och örter och rör runt. Låt svalna något och blanda i persilja och smaka av med salt, peppar och vinäger
Slå eventuellt på vinet och låt det koka in. Finhacka vitlöksklyftorna och chilin. Häll av oljan från musslorna och rör ner musslor, hälften av osten och rucolan i pannan
Tillsätt krossad tomat, vittvin, buljong, vatten samt hälften av den hackade koriandern. Jag ville ha en variant i dag med mycket mer ”sting” ’än det vanliga receptet med grädde och vin
Vänd ner tomatpurén i några minuter och slå därefter på vinet, låt allt koka upp och småputtra tills hälften av vinet ångat bort, slå därefter på vattnet och lägg i lagerbladet