Musslor vitt vin selleri recept

Vinkokta musslor

Vinkokta musslor

Servera med vitt bröd, baguette. Rensa och hacka lök, vitlök, fänkål och selleri. Stek allt i smör, tillsätt vinet och slutligen musslorna
Musslor i la TV

Musslor i la TV

vittvin, smör,. Häll i vin, vatten och salt. lök, selleri i lika stora mängder ungefär. Denna måndag var det från Wales och nere efter kusten fångade man musslor för hand och fiskaren gjorde en provgryta
Tapas på musslor

Tapas på musslor

Servera med ett torrt vittvin, alternativt ett rosé. Tillsätt sedan vinet och släng i musslorna. Tillsätt vinäger och olivolja, rör om
Musselsoppa med vitlöksbröd

Musselsoppa med vitlöksbröd


 Höj värmen till max och tillsätt vittvin och grädde, låt puttra i någon minut, tillsätt sedan musslorna och sätt på locket
Morbergska Fisksoppa på Bellmanvisa

Morbergska Fisksoppa på Bellmanvisa

Jag hade även i färsk torskfilé samt blåmusslor. ) Vi klädde av, tvättade och band upp hästarna vid de stora pilträden nere vid vattnet och mötte sen upp resten av släkten som likt i en madikkenfilm satt i trädgården vid ett stort uppdukat lunchbord i somriga kläder och väntade med vin, mat och sällskap
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

blåmusslor. vittvin. Slå på vinet och så mycket vatten att det täcker hela häligheten. Jag har som nyårslöfte att lära mig äta selleri, en av de äckligaste grönsaker jag det
Morbergska fisksoppan med saffran

Morbergska fisksoppan med saffran

Skölj och borsta musslorna noga. Skala och hacka löken och moroten och skär sellerin i fina bitar. Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. 2 selleristjälkar. 3 dl vittvin. 1 kg blåmusslor. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vittvin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Fisk- och skaldjursgryta

Fisk- och skaldjursgryta

Borsta musslorna under rinnande kallt vatten, kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet
Bouillabaisse St John

Bouillabaisse St John

Skölj blåmusslorna och skrapa bort ev. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fiskfond och apelsinskal. Skär sellerin i bitar
Skaldjursgryta med fisk

Skaldjursgryta med fisk

Tvätta och borsta musslorna noga. Koka upp vin och salt i en stor kastrull. Ta bort de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem
Fransk fiskgryta med aioli

Fransk fiskgryta med aioli

Lägg sedan i tomatbitar samt sockerärtor tillsammans med musslor och låt det hela få ett snabbt uppkok så musslorna öppnar sig
Risotto alla marinara

Risotto alla marinara

Täck botten av en stor kastrull med vinet, lägg i vitlöksklyftan, persiljestjälkar, svartpeppar och musslor
Fisksoppa med torsk

Fisksoppa med torsk

Torsk och musslor i en riktigt smakrik soppa. Smaka av med lite vittvin samt fiskfond. Gott och värmande på vinterkvällarna
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Idag serverade jag den med torsk men det går såklart bra med annan typ av fisk också, eller varför inte servera med räkor, kräftor eller musslor
Moules utan tjafs

Moules utan tjafs

Slå på vittvin och i med musslorna, på med locket. Blåmusslor är något vi äter ofta här hemma, inte varje vecka men vi lyxar till det en fredag eller en lördag någon gång i månaden
Tagliatelle & vitvinskokta hjärtmusslor.

Tagliatelle & vitvinskokta hjärtmusslor.

Strimla morot, lök, vitlök, selleri & fänkål i tändstickor, hacka den sedan fint. Oavsett om man väljer att testa egengjord pasta eller köper, så blir det väldigt gott ihop med de vitvinskoktahjärtmusslorna
Hummersoppa med dillkräm och pilgrimsmussla

Hummersoppa med dillkräm och pilgrimsmussla

Pilgrimsmusslor. Salta och peppra musslorna. Ös smöret över musslorna under tiden. Skiva pilgrimsmusslorna och lägg dem i djupa tallrikar tillsammans med hummern