vittvin, smör,. Häll i vin, vatten och salt. lök, selleri i lika stora mängder ungefär. Denna måndag var det från Wales och nere efter kusten fångade man musslor för hand och fiskaren gjorde en provgryta
Jag hade även i färsk torskfilé samt blåmusslor. ) Vi klädde av, tvättade och band upp hästarna vid de stora pilträden nere vid vattnet och mötte sen upp resten av släkten som likt i en madikkenfilm satt i trädgården vid ett stort uppdukat lunchbord i somriga kläder och väntade med vin, mat och sällskap
blåmusslor. vittvin. Slå på vinet och så mycket vatten att det täcker hela häligheten. Jag har som nyårslöfte att lära mig äta selleri, en av de äckligaste grönsaker jag det
Skölj och borsta musslorna noga. Skala och hacka löken och moroten och skär sellerin i fina bitar. Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter. 2 selleristjälkar. 3 dl vittvin. 1 kg blåmusslor. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vittvin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Slå på vittvin och i med musslorna, på med locket. Blåmusslor är något vi äter ofta här hemma, inte varje vecka men vi lyxar till det en fredag eller en lördag någon gång i månaden
Strimla morot, lök, vitlök, selleri & fänkål i tändstickor, hacka den sedan fint. Oavsett om man väljer att testa egengjord pasta eller köper, så blir det väldigt gott ihop med de vitvinskoktahjärtmusslorna
Pilgrimsmusslor. Salta och peppra musslorna. Ös smöret över musslorna under tiden. Skiva pilgrimsmusslorna och lägg dem i djupa tallrikar tillsammans med hummern