I vårt fall blev det lite medelhavs inspirerat med en kryddig salami som stod väl i balans med rökta svenska musslor och en bit kittost från Italien som alternativ till den klassiska parmesanosten
Blandade skaldjur – räkor, musslor, pilgrimsmusslor etc. Det här är makens mallorquinska pasta, som han kallar den – inte för att den har något med Mallorca att göra, annat än att han lagade den där första gången
Tonfisk kan ersättas med en burk musslor. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt den kokta pastan rinna av genom ett durkslag, häll sedan tillbaka den i kastrullen
Blanda tomatsåsen med nykokt pasta och lägg till sist på musslorna. Här har jag skalat bort skaldjuren och bara använt mig av blåmusslor, det blir otroligt gott
Om det är för lite vätska i musslorna spär man med lite pastavatten. Som musslor används traditionellt italienska vongole musslor men jag använde hjärtmusslor
Blanda pasta och sås och garnera med musslorna. Musslor. Koka pastan. Skölj musslorna under kallt vatten. Knacka försiktigt musslor som är öppna mot köksbänken