Musslor krossade tomater vitt vin recept

Musslor kokta i tomater och öl

Musslor kokta i tomater och öl

En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vittvin i glaset
Musslor buzara

Musslor buzara

2 kg blåmusslor, med skal 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 1 röd chilifrukt (eller ca 1,5 tsk sambal oelek, efter starkhetsgrad man önskar) 2 dl vittvin 500 g krossadetomater 1 msk cognac 3 msk rödvinsvinäger 1 dl persilja (varav 1/4 del sparas till garnering) 0,5 dl olivolja salt svartpeppar
Musslor med sting

Musslor med sting

Tillsätt krossad tomat, vittvin, buljong, vatten samt hälften av den hackade koriandern. Jag ville ha en variant i dag med mycket mer ”sting” ’än det vanliga receptet med grädde och vin
Moules frites med tomat och curry

Moules frites med tomat och curry

Musslor. Tillsätt sedan tomaterna. Häll på champagne/vinet och täck med lock. Tvätta musslorna noggrant och sortera bort trasiga eller döda
Spagetti med musslor

Spagetti med musslor

Lägg musslorna i en kastrull med vatten, vin, persiljestjälkar, vitlöksklyftor och peppar. Borsta eller skrapa musslorna rena under rinnande kallt vatten
Lindas fisksoppa med rökta musslor

Lindas fisksoppa med rökta musslor

Tillsätt chipotle, saffran, musslorna med oljan, tomater, vin och buljong. 5 dl vittvin. 1 burk krossadetomater. 1 ask (85 g) rökta musslor
Favorit fiskgrytan

Favorit fiskgrytan

lax, torsk, räkor, kräftor, musslor, osv. Häll sedan i krossadetomater och grädden och rör om. Beroende på tomaterna, så kan man ev
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Tillsammans med ett nät pinfärska blåmusslor, maffiga räkor med skal och ett långkok tomatsås med mycket vin, kan det inte bli fel
Bouillabaisse St John

Bouillabaisse St John

Skölj blåmusslorna och skrapa bort ev. Häll i krossadetomater, vin, vatten, fiskfond och apelsinskal. Kasta musslor som är trasiga eller öppna
LCHF fiskgryta med saffran

LCHF fiskgryta med saffran

Tillsätt kryddor, vatten, vin och tomatkross. 1 burk krossadetomater. 2 dl vittvin. räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar. Lägg ner fisk och musslor och koka klart (ca 5 min till). En tumregel kan vara ca 150 g fisk per pers, 3-4 musslor och kanske 50 g räkor
Tapas

Tapas

) Denna gången blev det musslor som vi toppade med en god och smakrik tomatröra, musslorna åt vi kalla och det går faktiskt hur bra som helst det med
Äkta skaldjursmarinara

Äkta skaldjursmarinara

Släng de musslor som inte öppnat sig och ta upp och ställ de öppnade åt sidan så länge. Öka till medelvärme och tillsätt vin, tomatpuré, krossadetomater och tomatsås