Musslor i rött vin recept

Musslor, vin, chili, persilja

Musslor, vin, chili, persilja

Levande musslor, vittvin, smör, en tunnt skivad röd chilifrukt, tunnt skivad charlottenlök. Nej det får blimusslor
Musslor utan vin (indiskt)

Musslor utan vin (indiskt)

bort skägget från musslorna och skrubba de irinnande kallt vatten. eventuella öppna musslor. ½ röd chilipeppar, finhackad
Kokta musslor

Kokta musslor

Ja precis så gjorde jag i fredags, satt med ett glas rött och bara tittade på när Lindafixade. I fredags fyllde Anders år och det firadevi med att äta kokta musslor med aioli och sötpotatispommes
Kokta musslor

Kokta musslor

 Idag har jag kokat färska blåmusslor som serverades isin sky utav vitlök, vittvin, röd chili och örter
Vinkokta musslor

Vinkokta musslor

Stek allt i smör, tillsättvinet och slutligenmusslorna. Fantastiskt gott om det görs rätt. Mycket trevligpill-/plockmat att äta till lunch eller förrätt
Nya musslor – om att pregastronomera

Nya musslor – om att pregastronomera

På sommaren blir det god, men gärna lite lättare mat, man tar ett glas vin under tiden den lagas, tänder grillen eller roddar ihop något på stekhällen
Musslor buzara

Musslor buzara

2 kg blåmusslor, med skal 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 1 röd chilifrukt (eller ca 1,5 tsk sambal oelek, efter starkhetsgrad man önskar) 2 dl vittvin 500 g krossade tomater 1 msk cognac 3 msk rödvinsvinäger 1 dl persilja (varav 1/4 del sparas tillgarnering) 0,5 dl olivolja salt svartpeppar
Ölkokta musslor och chili

Ölkokta musslor och chili

När jag tillagarmusslorblir det alltid att jag antingen kokar dem ivin (ungefär så här) eller vitlöksgratinerar dem
Musslor i vitvinssås med matvetesallad

Musslor i vitvinssås med matvetesallad

En dag innan jag åkte till Grekland så hade mami köpt hem färska musslor som vi kokade upp med en god vitvinsås, och som vi serverade med en matvetesallad och färskt bröd