4 st schalottenlökar. Plocka musslorna ur skalet, men spara några hela till dekoration. Fräs lök, selleri, potatis och sidfläsk i smöret i en gryta tills det får lite färg
Min lillebror var här i några dagar och lagade en god musselsoppa till mig och farfar. När du äter musselsoppan ska du kasta de musslor som inte öppnat sig, eftersom de förmodligen var döda innan de lades ner i grytan
Det här är inte ett recept på Billi-Bi utan bara ett recept på en jäkligt god musselsoppa. 2 schalottenlökar. 2 schalottenlökar Några stjälkar persilja
Börja med att hacka schalottenlöken och vitlöken. Gratinerade musslor & musselsoppa 4 port. • 1 kg färska hjärtmusslor• 4 - 6 st schalottenlökar• 1 st stor vitlöksklyftor• 1 flaska mousserande vitt vin• 1 fiskbuljongtärning• 4 - 5 dl grädde• ½ kruka persilja• ½ kruka gräslök• ½ dl olivolja• 150 g riven parmesan• salt & peppar. /Jimps 1 kg färska hjärtmusslor• 4 - 6 st schalottenlökar• 1 st stor vitlöksklyftor• 1 flaska mousserande vitt vin• 1 fiskbuljongtärning• 4 - 5 dl grädde• ½ kruka persilja• ½ kruka gräslök• ½ dl olivolja• 150 g riven parmesan• salt & peppar
Doppa gärna ett bröd i den goda vinskyn eller musselsoppa som barnen kallade det för när de var små. 3-4 schalottenlökar, skalade och finhackade. 3-4 schalottenlökar
Jag och Patrik lagade förrätten och den bestod av musselsoppa, hembakat bröd och vispat smör. Här kommer receptet på blåmusselsoppan om det är någon som vill prova den nu till Trettondagsafton
Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i oljan tills de mjuknar. 2 st Schalottenlök(ar). 1. Kontrollera musslorna, de ska vara stängda eller stänga sig när man knackar på dem
8-9 schalottenlökar. 8-9 schalottenlökar. Är du på utfärd i skärgården kan det ju vara kul att utnyttja sina kunskaper och laga något gott i fält av vad du kan hitta där