Musselsoppa schalottenlök recept

Musselsoppa

Musselsoppa

Skala och hacka schalottenlök och vitlök. 2 st schalottenlökar. Skölj musslorna och kontrollera att de sluter sig genom att knacka dem i köksbänken
Amerikansk musselsoppa

Amerikansk musselsoppa

4 st schalottenlökar. Plocka musslorna ur skalet, men spara några hela till dekoration. Fräs lök, selleri, potatis och sidfläsk i smöret i en gryta tills det får lite färg
Musselsoppa – Gästspel av min bror i Lesscarbsköket

Musselsoppa – Gästspel av min bror i Lesscarbsköket

Min lillebror var här i några dagar och lagade en god musselsoppa till mig och farfar. När du äter musselsoppan ska du kasta de musslor som inte öppnat sig, eftersom de förmodligen var döda innan de lades ner i grytan
Musselsoppa

Musselsoppa

Det här är inte ett recept på Billi-Bi utan bara ett recept på en jäkligt god musselsoppa. 2 schalottenlökar. 2 schalottenlökar Några stjälkar persilja
Fänkålsdoftande Musselsoppa

Fänkålsdoftande Musselsoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg blåmusslor , färska med skal 5 st Schalottenlök(ar) 3 st vitlöksklyfta(or) 3 msk smör 0,3 st fänkål 3 dl vitt vin , torrt, 12 % 3 msk fiskfond 3 dl grädde 2 dl vatten 1 bladpersilja Köp receptet
Musselsoppa med mozzarellatoast

Musselsoppa med mozzarellatoast

1 st schalottenlök. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva purjolöken. Fräs lök, vitlök och purjolök på svag värme i en gryta med olja, ca 3 minuter
Lax & musselsoppa

Lax & musselsoppa

Börja med att hacka lök, schalottenlök och vitlök. Lax & musselsoppa 8 port. 2 st schalottenlökar. 2 st schalottenlökar
God kväll

God kväll

Börja med att hacka schalottenlöken och vitlöken. Gratinerade musslor & musselsoppa 4 port. • 1 kg färska hjärtmusslor• 4 - 6 st schalottenlökar• 1 st stor vitlöksklyftor• 1 flaska mousserande vitt vin• 1 fiskbuljongtärning• 4 - 5 dl grädde• ½ kruka persilja• ½ kruka gräslök• ½ dl olivolja• 150 g riven parmesan• salt & peppar. /Jimps 1 kg färska hjärtmusslor• 4 - 6 st schalottenlökar• 1 st stor vitlöksklyftor• 1 flaska mousserande vitt vin• 1 fiskbuljongtärning• 4 - 5 dl grädde• ½ kruka persilja• ½ kruka gräslök• ½ dl olivolja• 150 g riven parmesan• salt & peppar
Rosémusslor med eller utan pasta

Rosémusslor med eller utan pasta

Doppa gärna ett bröd i den goda vinskyn eller musselsoppa som barnen kallade det för när de var små. 3-4 schalottenlökar, skalade och finhackade. 3-4 schalottenlökar

Nyår 2015

Jag och Patrik lagade förrätten och den bestod av musselsoppa, hembakat bröd och vispat smör. Här kommer receptet på blåmusselsoppan om det är någon som vill prova den nu till Trettondagsafton
En blåskimrande molusk

En blåskimrande molusk

En värmande musselsoppa på veteöl är perfekt så här på vårvintern. Hacka schalottenlökarna och vitlöken fint

Fänkålsdoftande Musselsoppa

5 st Schalottenlök(ar). Gör så här. 1. Borsta och skölj musslorna väl. 2. Kasta de musslor som inte sluter skalet när man knackar på dem

Korianderälskarens musselsoppa

Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i oljan tills de mjuknar. 2 st Schalottenlök(ar). 1. Kontrollera musslorna, de ska vara stängda eller stänga sig när man knackar på dem

Fänkålsdoftande Musselsoppa

5 st Schalottenlök(ar). 1. Borsta och skölj musslorna väl. 2. Kasta de musslor som inte sluter skalet när man knackar på dem