Musselsoppa clam chowder recept

Clam Chowder - Musselsoppa

Clam Chowder - Musselsoppa

4 portioner. Ingredienser. 1 gul Lök, hackad. 1 liten Morot, finhackad. 2 dl Butternut Pumpa, riven. 1-2 Vitlöksklyftor, hackat
Clam Chowder - Musselsoppa

Clam Chowder - Musselsoppa

4 portioner. Ingredienser. 1 gul Lök, hackad. 1 liten Morot, finhackad. 2 dl Butternut Pumpa, riven. 1-2 Vitlöksklyftor, hackat
Clam Chowder på hjärtmusslor, rödtunga och äpple

Clam Chowder på hjärtmusslor, rödtunga och äpple

Mustig och matig musselsoppa med bland annat potatis och äpple i. Oftast så används blåmusslor till en chowder men jag använde den betydlig mindre och lite sötare hjärtmusslan i stället
New England Clam Chowder

New England Clam Chowder

Häll av musselspadet (mensläng det inte). Skär fläsk och potatis i tärningar och hacka löken. Fräs fläsk och lök i smör i en kastrull eller soppgryta tills det fått lite färg

Idag tänker jag

Laga en god lunch och äta i skuggan, en favorit den här sommaren har varit Clamchowder, musselsoppa
Clam chowder (musselsoppa)

Clam chowder (musselsoppa)

Det blir gott, men ingen Clamchowder. Clamchowder - musselsoppa 360 g musslor i lake 4 medelstora potatisar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tärnad morot om det finns 1 tärnad bit rotselleri om det finns 100 g skivat, rimmat sidfläsk eller bacon (hoppa i nödfall över) 6 dl grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron 2 msk hackad persilja (önskvärt) 1 msk Maizena (eventuellt) Häll av musslorna, spara spadet. Läs även andra bloggares åsikter om musslor , clamchowder , båtmat , konserv 360 g musslor i lake

Clam Chowder (amerikansk musselsoppa)

Häll av musselspadet, men spara det. Skär fläsk och potatis itärningar och hacka löken. Fräs fläsk och lök i matfettet i enkastrull eller soppgryta tills det fått lite färg

Clam chowder

 Koka venusmusslorna enligt anvisning på förpackningen. (Alternativt, sila de konserverade musslorna och spara spadet

Matig musselsoppa med lök och potatis

Färska blåmusslor sköljs och borstas noga. Knacka på dem och kolla att alla är ordentligt stängda. Koka musslorna 5 minuter i en bottenskyla vitt vin eller fiskbuljong

Clam chowder (redd musselsoppa)

1. Skölj hjärtmusslorna i kallt vatten flera gånger. Koka upp fond och vin i en vid kastrull och lägg i musslorna när det kokar

Clam chowder

Smakrik potatis- och musselsoppa med rökt fläsk och surdegsbröd. Den rökta smaken ger en god smakbrytning till både skaldjur och potatis

New England clam chowder

Låt musslorna rinna av. Spara spadet och skär musslorna i små tärningar. Skär fläsket i små tärningar och hacka löken

Amerikansk musselsoppa

1.  Plocka musslorna ur skalet, men spara några hela till dekoration. 2.  Fräs lök, selleri, potatis och sidfläsk i smöret i en gryta tills det får lite färg

Barrique

Clamchowder, eller musselsoppa. En gräddig musselsoppa med fina smaker av fänkål och med generösa bitar salt sidfläsk som kontrasterade mot det gräddiga