Musselsoppa burkmusslor recept

Musselsoppa (Clamchowder)

Musselsoppa (Clamchowder)

Till soppan använde jag burkmusslor men det blir naturligtvis inte sämre av riktiga musslor. Hösten är här och det börjar kännas mer motiverande med en värmande soppa
Lax och musselsoppa med smak av våren och vintern

Lax och musselsoppa med smak av våren och vintern

Om du använt burkmusslor tillsätter du vinet här. Lax och musselsoppa med smak av apelsin och saffran500 g färska musslor eller en burk (250g) konserverade musslor2 dl vitt vin1 liten gul lök1 knippe stjälkselleri eller en fänkål1 ark saffran8 dl vatten2 tärningar fiskbuljong1 burk/kartong krossade tomatersaften från en pressad apelsin1/2 msk rivet apelsinskal250 g laxfilè och 300g pangasiusfilé (hajmal) Skölj och borsta musslorna väl, kasta bort de som inte öppnar sig

Clam chowder (redd musselsoppa)

Plocka musslorna ur skalen och tillsätt dem (eller burkmusslorna) med grönsakerna och sidfläsket. 1. Skölj hjärtmusslorna i kallt vatten flera gånger