salt, peppar. salt, peppar. 2 msk muscovado. 1. Skär köttet rakt igenom men låt det sitta ihop i ena änden. Fäll ut som en fjäril och banka försiktigt med en köttklubba så det blir bredare och jämntjockt
Salt och peppar. Stek dem tillsammans med potatis och timjan, krydda med salt och peppar. Stek innerfiléerna ett par minuter på varje sida, krydda med salt och peppar
Rör ihop färsen med soja, mjölk, fond, vin, muscovado, peppar, ev salt. Det fanns färsk vitkål i affären, jag skippade den sliskiga sirapen som ersattes med den smakrika muscovadon och fick sällskap med rött vin samt laktosfri mjölk istället för vatten och grädde
Hemligheten här är att balansera sältan och hettan med sötma i form av karamelliserat socker som ger en starkare bas för chilin (framförallt om vi använder muscovado eller råsocker) och dessutom ger en riktigt skön crunch till nötterna
mörkt muscovado socker. Salt och peppar. Sätt ugnen på 250°CLägg paprikorna på en plåt och bränn av ordentligt i ungenVänd på dem någon gång så att skalet låssnar lätt runt om vid skalningTa ut paprikorna och låt dem svalnaSkala rödlöken och vitlökenSkiva dessa tunt gör även detta med chilin (behåll kärnorna)Lägg upp i en grytaSkala paprikornaDela paprikorna i mindre bitar och lägg i grytanLägg i övriga ingredienser och koka uppLåt koka en stund så att sockret smälter och att mycket smak frigesSmaka av med salt och peppar ev