Muscovado peppar recept

Tips på mat till studenten

Tips på mat till studenten

Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke. peppar. salt och peppar. salt och peppar. Smaka av med salt och peppar
Ankbröst med muscovadofrästa fikon och madeirasås

Ankbröst med muscovadofrästa fikon och madeirasås

salt och peppar. 4 port 2 stora ankbröst med fett Flingsalt och svartpeppar 3 dl madeira 2 msk kalvfond 1 msk muscovadosocker 1/2 morot 1/2 palsternacka 1/2 gul lök 1 fikon (helst färskt) 2 msk balsamvinäger salt och peppar 4 färska fikon 2 msk muscovado 2 klickar smör 2 msk balsamvinäger Skär ett kryssmönster i fettet på ankan. 1 msk muscovadosocker. 2 msk muscovado
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

salt och peppar. 2 msk muscovado socker. Lägg fläskfilén i marinad 1 i dubbla plastpåsar över natten. Sätt ugnen på 175 g
Fylld karré och entrecôte

Fylld karré och entrecôte

salt, peppar. salt, peppar. 2 msk muscovado. 1. Skär köttet rakt igenom men låt det sitta ihop i ena änden. Fäll ut som en fjäril och banka försiktigt med en köttklubba så det blir bredare och jämntjockt
Madame Krook tipsar i köket......

Madame Krook tipsar i köket......

Salt och peppar. Stek dem tillsammans med potatis och timjan, krydda med salt och peppar. Stek innerfiléerna ett par minuter på varje sida, krydda med salt och peppar
Min kålpudding

Min kålpudding

Rör ihop färsen med soja, mjölk, fond, vin, muscovado, peppar, ev salt. Det fanns färsk vitkål i affären, jag skippade den sliskiga sirapen som ersattes med den smakrika muscovadon och fick sällskap med rött vin samt laktosfri mjölk istället för vatten och grädde
Bourbon chicken

Bourbon chicken

0,75 dl ljus muscovado socker. Det här är en kycklingrätt som ofta förekommer på amerikanska food courts
Sweet and spicy roasted nuts

Sweet and spicy roasted nuts

muscovado ger en god smak). ½ tsk cayenne peppar eller paprikapulver. muscovado ger en god smak). ½ tsk cayenne peppar eller paprikapulver

Chilinötter

Hemligheten här är att balansera sältan och hettan med sötma i form av karamelliserat socker som ger en starkare bas för chilin (framförallt om vi använder muscovado eller råsocker) och dessutom ger en riktigt skön crunch till nötterna

Chili chutney

mörkt muscovado socker. Salt och peppar. Sätt ugnen på 250°CLägg paprikorna på en plåt och bränn av ordentligt i ungenVänd på dem någon gång så att skalet låssnar lätt runt om vid skalningTa ut paprikorna och låt dem svalnaSkala rödlöken och vitlökenSkiva dessa tunt gör även detta med chilin (behåll kärnorna)Lägg upp i en grytaSkala paprikornaDela paprikorna i mindre bitar och lägg i grytanLägg i övriga ingredienser och koka uppLåt koka en stund så att sockret smälter och att mycket smak frigesSmaka av med salt och peppar ev

Grillad entrecôte med löksky

Smaka av skyn med balsamvinäger, socker, salt och peppar samt persilja Lägg lock på pannan.     Smula flingsalt på köttet och mal peppar över