Murkelsåsen, som är Victorias från Matplatsen. 6 dl vispgrädde. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
Ge under tiden murkelsåsen ett lätt uppkok. Murkelsås. Börja med murkelsåsen, använder du färska eller torkade murklor ska dessa kokas av 2x5 minuter i rikligt med vatten varefter allt kokvatten kastas. 4 dl vispgrädde
Murkelsås med sherry. 1 dl vispgrädde. 1 dl vispgrädde. Fasiken vad fint det här blev. Jag hade inte tänkt blogga om det eftersom jag egentligen är alldeles för lat och komponenterna så många, men jag ger en snabbversion eftersom det blev så in i bövelen lyckat (jodå, jag har många fler sofistikerade svärord på lager)
Häll över vispgrädden och låt koka ihop till dess såsen tjocknat. 2 dl vispgrädde. Dubbelpanera kalvschnitzelskivorna i mjöl, hopvispat ägg och ströbröd
Krydda med salt och vitpeppar och häll i vispgrädden också. Vanlig kycklingfilé och pasta med väl tilltagen (då menar jag både i fett och deciliter) murkelsås och rumsvarma pärltomter
3 dl vispgrädde. Blanda mjök och margarin till en grynig massa. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg som får vila svalt över natten
Murkelsås. 1 dl vispgrädde. Bryn kycklingarna runtom i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg kycklingarna i en ugnsfast form och lägg en klick smör på varje kyckling