Rör ihop degvätska med jästen så att den löser sig. Sonen och jag har bakat munkar för första gången. Blanda ner övriga ingredienser (sist äggulorna) och knåda ihop till en lösdeg
Tillsätt det avsvalnade smöret och arbeta in det i degen, knåda tills degen släpper bunkens kanter. Ta upp munkarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper
Lös upp jästen med lite avdegvätskan och tillsätt sedan resten. Nu ska jag slå mig till ro med en stor kopp kaffe och njuta av nybakat fortfarande ljumna munkar
Jag minns själv hur jag som barn var fascinerad över när mamma rullade korvar avdeg, som hon sedan gjorde ringar av som hon släppte ner i den ister eller det kokosfett som puttrade i kastrullen
Struvor är ett vanligt tillbehör, men vi håller oss till sockermunkar vid oss sedan flera år tillbakas, då kollegan Maria delade med sej av sitt recept
Med enklare ord så är det en snabbvariant avmunkar. Smakar väldigt snarlikt som munkar. Om du är osäker om oljan är varm så kan du göra ett litet test med en bit avdegen först
Tillsätt resten av mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt rinna av och svalna på hushållspapper. Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills jästen lösts upp
Ta upp munkarna, gärna med hålslev, och låt dem rinna av och svalna på hushållspapper. Ta med hjälp av utstickare eller ett glas ut rundlar och tag ur ett mindre hål i mitten på varje rundel
Tag upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Lös upp jästen i ljummen mjölk i en degbunke. Blanda ner mjölken, mjölet, ägget, smöret, sockret och saltet i degbunken
Lägg upp degen på ett mjölat bord, kavla till en ca. Lägg munkarna på hushållspapper så de rinner av och doppa dem sedan i chokladen och dekorera som du vill, t
Ta upp munkarna, gärna med hålslev, och låt dem rinna av och svalna på hushållspapper. Ta med hjälp av utstickare eller ett glas ut rundlar, och stansa sedan ut ett mindre hål i mitten på varje rundel