Det här receptet på härliga muffins är hämtat från boken "Friendly bread", en mycket inspirerande och användbar bakbok som jag fick i födelsedagspresent
rismjöl. Klicka ut smeten i muffinsformar. Sätt ugnen på 180°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i mikrovågsugn eller över vattenbad
Börja med att vispa vitan till ett hårt skum. Dessa muffins var ljuvliga. Rör försiktigt ner vitan i byttan med gulan och blanda sedan ner de torra ingredienserna
Idag vill jag fresta med mejerifria bananmuffins som blir härligt saftiga. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med olja, sötning efter smak och mosad banan
Små minichokladmuffinsmed krämig chokladfrosting. Små, goda munsbitar med krämig chokladfrosting. Jag hade inte mandelmjöl hemma så jag använde rismjöl istället, men det fungerade jättebra
Om du vill göra muffinsmed smak – tillsätt det i det här skedet. Det är ett grundrecepet som man kan göra med eller utan bär och med massor av olika smaker
Används med fördel till bröd, pannkakor, pajer, pizza och kakor såsom morotskaka eller muffins. Kokosmjöl är lite sötare i smaken och passar perfekt till söta bakverk som muffins, kakor, pannkakor etcetera