En fast vaniljkräm/mousse som passar ypperligt vid tårtbak. Vaniljkräm/Mousse. 4 gelatinblad. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten (minst 5 minuter). 4 gelatinblad
Igår hade vi gäster och efter hummer och rådjursadel så kröntes middagen av denna enkla mousse. Hacka resterande 250 gr choklad och lägg i 3/4 av det i moussen
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Vispa grädden. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och vänd snabbt i en liten klick av grädden och blanda väl
Ätit lunch med pappa, efteråt hade jag gjort chokladmousse, vi åt alltid det när vi var små men då var det mormor som vispade ihop mjölk och pulver, nu ska det vara så avancerat, mat var lättare förr
Vår midsommardessert blev en fluffig jordgubbsmousse, den var god och somrig. (men vi gjorde lite väl stora portioner eftersom det blev så väldigt mycket mousse av receptet) Efter en lång mörk vinter då det bara går att fota mörka gryniga bilder kan jag inte sluta fota under soliga sommarkvällar
Vänd försiktigt ner i moussen. Låt moussen stelna i kylen minst 1 tim. Vispa grädden hårt. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk