Moules marinière recept

Moules Marinières aux Frites

Moules Marinières aux Frites

Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet
Moules mariniéres

Moules mariniéres

Mmmm - moules mariniérs - sjömanshustruns musslor. Dessa vinkokta blåmusslor kan verkligen få det att vattnas i munnen när man tänker på dem
Moule mariniére - musslor i vitt vin och grädde

Moule mariniére - musslor i vitt vin och grädde

Fredag imorgon och då är det ju dags för det klassiska fredagsmyset. Älskar du som jag skaldjur så tänkte jag tipsa dig om något enkelt och nyttigt nämligen Moule Mariniére, musslor i vitt vin, mums så gott
MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

Jag är inte så förtjust i musslor, men just vitvinskokta musslor älskar jag. Det blir en helt annan smak på dem när man kokar dem i vin
Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Ingredienser Portioner. 4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Moules à la marinière

Moules à la marinière

Borsta och skölj musslorna i kallt vatten. Släng spruckna och öppna musslor. Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull
Moules Mariniére

Moules Mariniére

Moules Mariniére. 13 februari 2016, 21. 09. Ikväll var våra vänner Sofi & Amelie här. Jag och mamma S har pratat om att göra min & G's favorit musslor ett bra tag, sedan hon var gravid och nu är lilla Zelda 2,5mån(
Moules marinières med smak av Normandie

Moules marinières med smak av Normandie

Skär pancettan i tärningar och stek krispig - lägg undan på papper Hacka schalottenlök fint och dela championerna Fräs lök, championer i fettet från pancettan Slå på vin, äppelmust och creme fraiche Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Garnera med pancetta, äpple och gräslök 2 kg blåmusslor
Moules marinières med smak av Medelhavet

Moules marinières med smak av Medelhavet

Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor
Moules marinières med smak av Gotland

Moules marinières med smak av Gotland

Skala den vita sparrisen och fräs den mjuk tillsammans med 1 dl schalottenlök Spara topparna till garnering Koka ihop sparrisstängerna med grädde Mixa och sila, smaka av med ramslöken - detta blir en ramlökspuré Skär den gröna sparrisen i tunna skivor Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen Slå på vin och ramslökspuré Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel Garnera med de vita sparristopparna 2 kg blåmusslor
Moules Marinières

Moules Marinières

Det här var första gången som jag lagade MoulesMarinières och det blev ren eufori. MOULESMARINIÈRES. Den som tror att laga gott och lyxigt är svårt måste testa att laga denna klassiska rätt