Moule marinière musslor i vitt vin recept

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

IngredienserPortioner. 4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackadevitlöksklyftor 1/2 l torrt vittvin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter tillservering Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

Jag är inte så förtjust imusslor, men just vitvinskoktamusslor älskar jag. Börja med att skrubba musslorna väl under rinnande vatten
Moules Marinières aux Frites

Moules Marinières aux Frites

Lägg imusslorna och häll över vinet. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Häll redningenivinspadet och låt det koka upp
Moules mariniéres

Moules mariniéres

Dessa vinkoktablåmusslor kan verkligen få det att vattnas i munnen när man tänker på dem. Mmmm - moulesmariniérs - sjömanshustruns musslor
Moules à la marinière

Moules à la marinière

Lägg imusslor och vin. Borsta och skölj musslornai kallt vatten. Släng spruckna och öppna musslor. Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlökiolivoljai en stor kastrull
Moules Mariniére

Moules Mariniére

Vissamusslor är smutsigare än andra, beroende på leverantör så detta kan ta olika lång tid. Börja sedan med att borsta musslorna, ta bort det såkallade "skägget" och skölj under kallt vatten
Moules marinières med smak av Normandie

Moules marinières med smak av Normandie

Skär pancettan itärningar och stek krispig - lägg undan på papper Hacka schalottenlök fint och dela championerna Fräs lök, championeri fettet från pancettan Slå på vin, äppelmust och creme fraiche Lägg imusslorna och koka under lock 6-8 mintills de öppnats sig Garnera med pancetta, äpple och gräslök 2 kg blåmusslor. 8 st små championer. 1/2 dl vittvin. 2 dl creme fraiche. 1 msk fint hackad gräslök. 2 st äpplen - Granny Smithimindretärningar
Moules marinières med smak av Medelhavet

Moules marinières med smak av Medelhavet

Värm upp olja och friterakapris snabbt - lägg undan tillgarnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhackavitlök och schalottenlök Fräs alltsammans iolivoljatillsammans med saffran Häll ivittvin Lägg imusslorna och låt koka under lock i 6-8 mintills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor. 1 dl Kalamataoliver utan kärna. 1/2 dl rostad paprika. 1 msk vitlök. 1/2 dl olivolja. 2 dl vittvin. 100 gr kapris
Moules marinières med smak av Gotland

Moules marinières med smak av Gotland

Skala den vitasparrisen och fräs den mjuk tillsammans med 1 dl schalottenlök Spara topparna tillgarnering Koka ihopsparrisstängerna med grädde Mixa och sila, smaka av med ramslöken - detta blir en ramlökspuré Skär den gröna sparriseni tunna skivor Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen Slå på vin och ramslökspuré Lägg imusslorna och koka under lock 6-8 mintills de öppnats sig Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel Garnera med de vitasparristopparna 2 kg blåmusslor. 6 st vitasparrisar. 1 dl vittvin. 1/2 dl ramslökspuré (mixa ramslök och rapsolja till en puré). 2 dl dl finhackad schalottenlök. 6 st grön sparris. 1/2 dl körvel fin hackad. 1/2 dl citron saft
Moules Marinières

Moules Marinières

Så fort alla musslor har öppnat sig är de klara. Förbered musslorna. Häll sedan ivinet och rör om. Det här var första gången som jag lagade MoulesMarinières och det blev ren eufori
Moules marinières med smak av Thailand

Moules marinières med smak av Thailand

Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg imusslorna och koka under lock 6-8 mintills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor. 1 dl vittvin. 1 dl fin hackad schalottenlök. 1 msk fisksås. 1 st citrongräs. 1/2 dl fint skuren koriander. 1 knippethai-basilika. 1 st lime
Moules marinières med smak av Portugal

Moules marinières med smak av Portugal

Bryn tärnad chorizokrispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackadvitlök och schalottenlök försiktigtichorizofettet Häll på vin Lägg imusslorna och koka under lock 6-8 mintills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor. 125 g spansk chorizo. 1 msk vitlök. 2 dl vittvin. 50 g koriander hackad. 50 g persilja hackad. 1/ 2 dl oliv olja