1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar
Baka ut alla mjukkakorna och lägg en bakduk över. Utbaket sker i vetemjöl. Se också till att ugnen inte är alltför het utan baka mjukkakorna exempelvis efter mjukt tunnbröd
Därför anser jag att denna mjukkaka är nyttigare än kakor bakade på vetemjöl. Idag vill jag bjuda er på mycket god mjuk kaka med banan, citron, och vallmo
Eller hade snarare, för så här två mjukkakor och ett brödbak senare känns allt åter i sin ordning. 125 smör1 1/4 dl socker2 ägg2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker2-3 kiwifrukter. 2 dl vetemjöl
I Hönökaka ingår mjölsorterna vetemjöl och eventuellt grahamsmjöl om man vill. Tillsätt sirap, salt, fänkål, rågsikt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl (spara lite till utbakningen)