Tillsätt vattnet och mixa en stund till tills det hela får en smörig mjukglasskonsistens. Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Konsistensen blir inte lika "mjukglass"-aktig som frozen yoghurt blir på maskin men blir glass. ) Sedan Frozen Yoghurt gjorde debut för några få sommar sedan så är det den typen av glass jag har varit sugen på
Visst, glassen var lite mellan mjukglass och "vanlig" lite smält glass i konsistensen när den var färdig, men hade man velat ha den mer frusen som vanlig köpeglass hade det räckt med en extra kvart i frysen - det var dock inget vi orkade vänta på, och dessutom älskar jag när glassen är lite mjuk (när jag var liten körde jag alltid glassen i micron)
Jag har alltid tyckt om udda smakkombinationer (pommes frites och mjukglass någon. Så enkelt och nyttigt tillsammans med kokt ägg eller äggröra till exempel, eller till keso med hackad rödlök och färsk persilja
Då räcker det att tillsätta en liten skvätt av någon form av mjölk (vanlig, hederlig mjölk, kokosmjölk, havremjölk eller vilken mjölk man nu föredrar) så blir konsistensen ungefär som mjukglass
Vi lyxade faktiskt till det och åt en liten mjukglass. Idag är det söndag och jag är så glad över att ha fått laga lite mat så det blev buljongkokning, barnmatstillverkning och soppkok
Förra veckan blev det ugnsbakad gröt med banan & kesella mjukglass, idag blev det hallon & blåbärspaj med havre & valnötssmuldeg samt kesella med smak av äkta vanilj