Personligen tror jag det är kombinationen av kryddorna med apelsintonen, gräddfilens syra och mandlarna som gör att det bara blir så där underbart gott
Men idag får ni receptet på en mjukpepparkaka jag gjorde till fika för ett tag sedan. Undertecknad sällar sig till den skara som börjar känna något som är orväckande likt stress i maggropen och listorna med "att göra" fylls på undan för undan
½ dl apelsinmarmelad. Rör smör och socker poröst tillsätt 1 ägg i taget och rör kraftigt mellan varje rör ner de övriga ingredienserna och blanda mjölet med bakpulvret innan det röres ner häll smeten i en väl smord och bröad form grädda i 175 grader i ca 60 minuter
)Gjord på brunt farinsocker och med lingonsylt i smeten är den mustig och makalös. 100 g smör3 ägg3 dl brun farin1 1/2 tsk kanel1 tsk nejlikor1 tsk ingefära1/2 dl apelsinmarmelad eller 1 dl lingonsylt1 1/2 dl gräddfil2 tsk bakpulver4 dl vetemjöl10 hackade mandlar att strö uppe påGör så här
Mjukpepparkaka. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Mjukpepparkaka. Sikta ner mjölblandningen lite i taget tillsammans med smöret och mjölken och vispa försiktigt ihop till en jämn smet med handvisp