Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
*****************************************************************2 ägg vispas upp lätt med en gaffel. 4,5 dl farinsocker+0,75 dl strösocker+1 tsk vaniljsocker blandas i och vispas med elvisp. 200 g mjukt margarin röres ner och vispas. 300 gr mörk blockchoklad hackas grovt och blandas i. 200 g mjukt margarin. 300 gr mörk blockchoklad
Den blir lixom som en blandning mellan kladdkaka och mjuk ”sockerkakskaka”. Vispa med elvisp tills smeten blivit slät & bred på den på kakan när kakan svalnat
Mias version har flutit ut mer samtidigt som de är kladdigare inuti (förmodligen eftersom de har fotats medan de är varma, så chokladen fortfarande är mjuk
Rör Milda mat & bak mjukt och smidigt. Stjälp upp kakan på ett nytt, sockrat bakplåtspapper. Ta fram en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper, pensla med lite olja
Vispa smöret mjukmed sockret. Strö på lite flingsalt på varje kaka när de tas ut ur ugnen. Suveränt goda kakor som blir så där härligt sega och lite knapriga i kanterna och med krämig Nutellafyllning
Bred mjuk nougat på en kaka och lägg en annan ovanpå och fortsätt så tills alla kakor blivit dubbla. Smält blockchokladen och doppa den ena ändan av kakan i chokladen och lägg på bakplåtspapper så den får stelna