Servera med en klick lättvispad valfri grädde, mjukrörd vaniljglass eller hemgjord vaniljsås. Här har jag gjort en härlig långpannekakamed havtorn och blåbär och med en hint av kardemumma
Fördela ut bären. Vill man ändå plåga sig med att påminnas om det när det är-17 °C ute och så krispigt kallt att man inte vet vilket ben man ska stå på så rekommenderar jag att baka kaka nedan. 4 ägg4 dl socker4 dl vetemjöl300 g smält smör2-3 bär, jag tog rödavinbär från vår trädgård som jag hittade i frysen, det går lika bra med plommon, körsbär, vitavinbär osvRör ihop allt utom bären till en jämn smet
grädda och så har man en paj, tårta, mjukkaka som man kan äta som den är, servera med glass. Grädda kakan så den får fin färg och känns torr med en sticka, täck med folie mot slutet vid behov
Vispa det mjuka smöret med sockret, till kakbotten, tills det blir ljust och poröst. I år föll valet på denna saftiga och goda kaka, fylld medblåbär och en krämig cream cheesesmet
Smula sönder, droppa lite fruktsaft eller likör över och låt mjukna en stund innan du varvar med sylt eller bär och färskost smaksatt med vanilj eller något annat
Mjuka, nybakade kakor medbär och vaniljsås är en klassisk sommardessert som aldrig går ur tiden. Och lika uppskattad sommar som vinter, eller som nu när vi har riktigt höstrusk ute
Vispa upp smöret mjukt, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills du får ett fluff. Och här är det som synes blåbär som jag blandade med vanilj, socker och lite potatismjöl då bären var frysta
Vad kan vara bättre än att bjuda gäster på en saftig och mjukkaka som bara smälter i munnen. Kakan fylls med valfria bär och denna gång hittade vi hallon, svarta vinbär och krusbär i trädgården