Gluten, mjölk, äggfritt -. Denna morotskaka har jag gjort förut till min kollega och han tyckte om den så jag gjorde en halv sats att ha i frysen till fredagsfika till honom
Blanda sockret med mjölken, oljan och vinägern i en lite större skål så att sockret är helt upplöst. Jag passade på att ta tillfället i akt och prova ett nytt muffinsrecept som legat i receptlådan ett tag
Denna version baseras på Martin Johanssons recept på vetedeg, men utesluter både komjölkoch ägg. För att få ut maximal smak från saffranet låter jag det dra i en blandning av alkohol (denna gång calvados) och socker
Bullarna går lätt att göra med mjölk- och sojafritt margarin och havredryck, och de blev supergoda. Rumsvarmt smör/margarin suger inte upp lika mycket mjöl som smält smör gör och därför behöver du inte använda lika mycket mjöl i degen
Felicias kusin är allergisk mot ägg och när de var här på besök gjorde jag de här äggfria köttbullarna som blev väldigt omtyckta och de håller faktiskt ihop väldigt bra även utan ägg
Ibland får man testa något nytt, denna gången testade jag att göra äggfria chiavåfflor. Dessa pancakesen va verkligen supergoda och man höll sig mätt på dem länge, win-win helt enkelt
Men veganer och de som är allergiska mot ägg ochmjölk kan få njuta av denna godsak. Efter att ha fått över några av Oatlys vanilj- och blåbärshavregurt gick jag o klurade på att man borde kunna baka med den eftersom den har så goda smaker
Smält margarinet och häll i den mjölkfria drycken. Jag har sett flera varianter på mjuka kakor med kokostosca som blåbärskaka, chokladkaka, kladdkaka och med en helt vanlig sockerkaksbotten
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också