Mät upp mjöl (välj något av alternativen) och salt i en bunke. Rör ner olivoljan. Blanda mjöl och salt. Med olivolja går det väldigt enkelt för hand med en sked men om du använder smör så är det enklast att använda elvisp med degkrokar
Blanda snabbt ihop bovetekross, -mjöl, salt, olja och vatten till pajdegen (den ska vara lie grynig men tillsätt några droppar extra vatten om den verkar för torr)
Pudra över mjölet och rör om. Smaka av med salt och vitpeppar. Förutom köttet, ingredienserna till mos och sås behövs tomater, riven västerbottenost och neutral olja
(jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung
Blanda mjöl, bakpulver och vatten i en bunke och rör till en slät smet. Föredrar du tjockare frityrsmet runt kycklingen så kan du prova att addera mer mjöl för att få smeten tjockare