i soppor, till en krämig dressing eller i en pastasås. Lättast är den att göra den i en höghastighetsmixer men den funkar även i en vanlig hushållsmixer kombinerat med en stavmixer
Till den så blev det en klassiskt smörstekt toast med lite löjrom, cremefraiche och lök. Nu är det dags för grädden som även den bör koka ihop med hälften
Grön ärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den medcreme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Fördela soppan i tallrikar, ringla på crème fraiche, lite rapsolja och strö över lite gräslök, servera med ett gott bröd med lite ost, tex en vällagrad prästost
Skopa upp soppan i skålar, toppa med chilifräst cocktailkorv och en klick crèmefraichesås. Fräs dem mjuka och glansiga i smör på medelvärme i en stor kastrull
Serverade med färsk hackad persilja, en klick créme fraiche och de frallor jag bakade igår. Gjorde köttbullar på fläskfärs som jag smaksatte med salt, peppar, lantbuljong, paprikapulver o vitlök
Smaka av med salt och peppar. Koka upp 7,5dl vatten, håll i kastrullen och i med buljongtärningar. Koka i medelvärme i 25 min. Efter 25 min, kör soppan i en mixer så att soppan blir len, tillsätt cremefraiche och mixa en gång till. 5 dl Cremefraiche
Rör ner cremefraichen och värm på svag värme några minuter till. Mixa soppan slät med en stavmixer. Servera soppan med smulad fetaost och knaprig skinka brevid så alla får lägga på själv