Knäck äggen och separera äggvitorna från gulorna. Värm ugnen till 175 grader (varmluft 160 grader) Sila lavendelblommorna från sockret och spara dem till garnering senare. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de är gyllengula
Skölj linserna och tillsätt dem i vattnet. Späd eventuellt soppan med lite vatten innan servering. Vik smördegen dubbel och dela sedan i smala strimlor
Dela tomaterna på mitten. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen (eller använd förkokt). Låt den ånga av och fluffa sedan försiktigt upp quinoan med en gaffel
Mitt alter ego - jag är lika glömsk som Doris. potatis som ska ätas till men detta glömde jag denna gång och fick koka den separat när jag kom hem igen
Lägg i räkorna (de ska inte koka i soppan, då blir de sega). Sila buljongen och koka upp den igen. Servera med aioli och gjutjärnspannebröd med alger och prästost
Den här cheesecaken var jättegod, fräsch och en perfekt avslutning på en middag. Du kan göra hela cheesecaken i förväg och förvara i frysen, men geléglasyren bör du göra och lägga på samma dag som kakan ska serveras
Dela kakan mitt på. Se till att krämen inte kokar eller bränns vid. Grundreceptet utgår från ”Vår Kok Bok”, men anpassad till allergiker och med annan fyllning
Servera dem till skivad kassler och ris. Låt lagen småkoka ca 20 minuter under omrörning. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter och pensla flera gånger med lagen