Förväll spenaten i kokande, saltat vatten en minut, låt rinna av i durkslag. Alosa Caspia som är en släkting till vår Ishavssill, men som lever i Medelhavet och Kaspiska havet
Låt det koka upp och sedan koka någon minut, tills sockret lösts upp helt. Idag blir det recept på härlig sommarmat i form av denna goda aubergine"sill" i krämig senapssås
Låt koka ihop några minuter och smula över fårosten som får smälta ner lite i pannan. Stekt Sill med Grönsaksröra Jag har varit lite tveksam till att steka fisk i våra små lägenhetskök tidigare, men den här gången är vi lyckligt lottade och har spisfläkt
Vänd de dubbla filéerna i grahamsmjöl och stek ett par minuter på var sida. Det gör att jag egentligen anser att stekt sill, eller strömming som det heter i andra delar av landet, kryddas med salt och vitpeppar, vänds i grahamsmjöl, steks och serveras med potatismos, rårörda lingon och rårivna morötter
Den här aubergine"sillen", men dill och vitlök, kanske kan passa bra nu till midsommar. "Sill" gjord på aubergine blir faktiskt riktigt lik originalet, förutom att de små fiskbenen och smaken av rå fisk saknas förstås (vilket för mig inte är någon förlust direkt)
Rör ihop tomatpuré, soltorkade tomater i strimlor, olivolja, salt och vitpeppar. vitpeppar. Bred blandningen över fisken och låt stå i ugnen ca 20–30 minuter. 600-800g hel sill rensad
ryggfenor från sillen och lägg dem i filmjölken. Du kan ha sillen i marinaden över natten. Ta upp en sill i taget och skaka av marinaden samt vänd i paneringen och lägg på en bricka