Häll av de krossade tomaterna i en sil så lite vätska försvinner. Det jag skriver har absolut ingen vetenskaplig grund utan är bara mina egna amatörmässiga tankar och erfarenheter kring min egen hälsa och kost- och motionsvanor
Vegetarianer hoppar förstås över baconet och toppar förslagsvis soppan med lite brynt svamp, och LCHF-anhängare väljer ett lågkolhydratbröd till mackorna
En smakrik fetaost och en mild hushållssost i varsin skål bara att välja. Allergier, smakpreferenser och att bara inte vara sugen på är lite lättare att ta hänsyn till om maten serveras i bufféform i varsin skål inte för mycket blandat
Att göra en fasta med juice är en mildare form av fasta. Det beror på att juicen inte innehåller några fibrer och att kroppen därför inte behöver lägga energi på att bryta ner maten
Är ett bittermedel, bra förmatsmälning, mildrar gasbildning, bra mot bakterier, svamp och virus. Gallstimulerande, bra mot gallkramp, gallblåseinflammation, leverproblem, förstorad mjälte och mage/tarmstörningar
Borlottibönor- är milda och aromatiska med lite krämig konsistens. Röda linser är den perfekta linsen för alla som tror att de inte gillar baljväxter, då den har en mild smak och en röd färg som man lätt tar till sig
Det är gott att komplettera den milda mozzarellan med en lite starkare ost. Förslag på riktigt goda och matiga mackor tas tacksamt emot för kommande fredagar
En mildare version av samma starka rätt ger mig helt enkelt inte samma smakupplevelse. Det är inte så kul att bjuda på mat som resulterar i rökmoln ur gästernas öron, svettdroppar från pannan och ett illrött ansikte som intygar att det-var ”jätte-host-gott”
Fänkål som fått steka länge blir mild och delikat. Ibland när jag ställer mig på vågen – och tittar ner förbi en buktande mage – får jag en idé om att maten jag äter kanske borde vara lite nyttigare