Meze. Som utlovat, lite bilder från förra årets meze när sonen fyllde år. Meze är ungefär som ett smörgåsbord men med smaker från balkan eller exempelvis mellanöstern
Men jag hade mycket citron kvar så jag tänkte att jag äntligen skulle göra tabouleh som jag tror är en libanesiskt rätt, har ätit den på Falafel nr 1 Meze bakom lilla torg på Engelbrektsgatan
auberginröra, auberginsås, röra, libanesiskt, libanesisk, meze 3-4 auberginer. När jag kommer över billig aubergin så gör jag alltid min favoritröra, den libanesiska Baba Ganoushen
Idag blev det grekiska vinbladsdolmar som är vanliga när man äter grekisk meze. De var jätte goda, men lite pyssliga att göra, så jag skulle rekommendera dolmarna till mezebuffé eller som förrätt, så slipper man göra så många
Blanda alla ingredienserna och forma avlånga bullar. Rulla dem i vetemjöl och fritera i olivolja. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt småkoka
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Skär köttet i bitar ca 3x3 cm. Skala och hacka löken. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta
Falafel är också vanlig som en smårätt på buffébordet eller meze som det också kallas. Falafel är friterade veganska kikärtsbollar/kikärtsbiffar blandade med persilja och kryddor som serveras med grönsaker och olika såser såsom hummus, tahini- eller yoghurtsås
Vi hade syrran och hennes kille på middag i onsdags och då åt vi meze – köfte, kycklingröra, aubergineröra, myntasås, spenatpiroger, falafel, tabbouleh, libabröd, hummus, ajvar… Massa godsaker – och MASSA mat