Koriander är nog mest genuint men både persilja och mynta blir gott, välj det som passar. Rosta tomater, oskalade vitlöksklyftor och chili i en torr stekpanna som tål värme (dvs inte non-stickpanna), på hög till medelhög värme i några minuter till det är svarta fläckar runtom
Variera gärna receptet, spiskummin och koriander ger en mexikansk smak, men man kan skippa spiskumminen och ta basilika istället för koriander så smakar det genast mer Italienskt
Häll upp i stora djupa tallrikar och servera med smulad queso fresco, creme fraiche, salsa verde (om du som jag har lite tomatillos över) och hackad koriander
Lämna en stund så att det svalnar, Mixa tillsammans med koriander tills salsan är slät. Orginalet är stekta ägg serverade på stekt majstortilla med en salsa på tomater och chili
Burrito eller fajita på pulled beef med mexikanskt ris, blandade grönsaker, guacamole, salsa och gräddfil är en stor favorit som går att köpa på ett GRYMT ställe här i Göteborg som heter Wrapped
Jag har tidigare lagt upp recept på glutenfria mjuka tacoskal ur boken och äkta mexikansksalsa. Det här är den bästa versionen av klassisk guacamole, med färsk limejuice och hackad koriander
Servera med creme fraiche, salsa, picklade jalapenos och guacamolen. Refried beans är en mexikansk bönröra som används flitigt i det mexikanska köket och som egentligen görs på pintobönor som kokas från grunden men här får vi inte tag i sånt så substitutet blev svarta bönor på burk