Meunier fisk recept

Fågel, fisk & champagne

Jag antar att det var fisken och inte champagnen som gjorde att vi snabbt fick sällskap, men man ska aldrig säga aldrig det kan ju varit en mycket annorlunda alika (även om jag tror det är en gråtrut)
Tips på Champagne A Viot & Fils och gott nyttigt fredagssnacks

Tips på Champagne A Viot & Fils och gott nyttigt fredagssnacks

Det passar som fördrink såväl som till rätter på fisk och skaldjur. Denna Champagne är gjord på regionens tre druvsorter Pinot Noir (60%), Chardonnay (30%) och Pinot Meunier (10%) vilket ger en torr och klassisk Champagne med friska och fruktiga toner av citrus, brioche och gula äpplen

Vinprovning från The Wine Company

Vi börjar med testvinnaren, i vanlig fall brukar vi avsluta med vinnaren men det här vinet är så fantastik gott, en härlig sötma från en fruktig druva och ett vin som passar lika bra till en salt förrätt, en härlig fiskanrättning eller en chokladdessert, varför inte på en solig altan med lite färska jordgubbar

Rosévinsprovning på Smakateljén

Vinet passar perfekt med grillad tonfisk, råbiff på kalv eller grillad vit fisk. Champagnen är en blandning av 60 % Pinot noir, 22 % Chardonnay och 18 % Pinot meunier
12 mousserande viner around the world!

12 mousserande viner around the world!

Pinot Meunier. till fisk, lättare kötträtter och halvmogen ost. Noir och Pinot Meunier. 34% Chardonnay, 33% Pinot Meunier, 33% Pinot. Chardonnay 50%, pinot noir 30%, pinot meunier 20%. Blenden är 47% pinot noir, 33% chardonnay och 20% pinot meunier. 20% pinot meunier, 33% chardonnay, 47%. Druvor - Chardonnay (40%), Pinot Noir (35%), Pinot Meunier (25%)