Jag hade satt ihop menyn och försökt hitta ingredienser som man inte använder och äter så ofta. Jag lagade en trerätters middag ihop med ett gäng jobbarkompisar i mitt kök
Så kan man beskriva känslan av att tillsammans med andra extremt matlagningsintresserade människor få laga mat i redan fullpreppade kök med bra råvaror
Ölprovning med korv, pilgrimsmusslor, rådjur och marängbakelse stod på menyn, gissa om vi var mätta och oerhört belåtna när vi rullade hem med tåget senare på natten
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Bättre sent än aldrig, här kommer menyn från nyårsafton. Stek pilgrimsmusslor ett par minuter på varje sida och servera tillsammans med resterande ingredienser
Inte på länge jag ätit en så matinspirerande menymed många nya idéer och smakkombinationer. Dessutom ett EXTRA PLUS i kanten för att de plockat fram en alkoholfri dryckesmeny som var otroligt spännande
På menyn stod. crispy chicken roll, sashimi på rå salmalax och pilgrimsmussla samt dito lättrökta, sushi med forellrom och med krabbröra, färdigköpt algsallad och bläckfisksallad samt, efter tips från Matrepubliken, en ljuvlig sallad med avokado, röd grapefrukt, salladslök, färsk koriander och furikake
Nästa vecka ska vi få nattgäster från torsdag till söndag, och för att inte avslöja hela den planerade menyn för gästerna (som läser bloggen) så kommer här en gammal veckoplanering